IT-afdeling Vivat opgeleid tot data expert

Big data

Elf medewerkers van de Nederlandse verzekeraar Vivat starten met de data-expert opleiding aan de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in Den Bosch. Hiermee wil de verzekeraar beter kunnen inspelen op de klant en beter risico’s kunnen inschatten en voorspellende analyses kunnen maken.

Bart Rentenaar, it-manager data bij Vivat: ‘Het belang van data- en informatieanalyse neemt in de huidige maatschappij steeds meer toe en zal ook binnen Vivat een grotere rol gaan spelen. De beschikbare data kunnen we nog beter gebruiken voor vele toepassingen in onze dagelijkse werkzaamheden. De centrale vraag is: welke informatie zit in de beschikbare data en hoe kunnen we de klant hier nog beter mee bedienen? Onderwerpen die aan bod komen zijn fraudedetectie, (klant-)risicomodellen, analyses van het klantsentiment, prijsstrategieën, retentiemodellen en analyses voor nieuwe producten en diensten. Belangrijke onderdelen van de opleiding zijn daarnaast het ethische aspect en de privacywaarborging van klanten.’

Jheronimus Academy of Data Science (JADS) is een samenwerking tussen de Provincie Noord-Brabant, de gemeente 's-Hertogenbosch, Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven. De opleiding biedt verschillende bachelor- en masterprogramma’s aan op het gebied van data science.

Vivat Verzekeringen is vanaf 1 juli 2014 de nieuwe naam van Reaal, de verzekeringstak van bankconcern SNS Reaal. Op 26 juli 2015 werd het verzekeringsconcern verkocht aan de Chinese verzekeraar Anbang. Onder de Vivat-vlag vallen de dochterondernemingen Zwitserleven, Zelf, Route Mobiel, Reaal, Proteq, Proteq Dier & Zorg en Actiam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-26T11:19:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.