CHE en HSO werken aan nieuwe ICT-opleidingen

Janneke Louisa, directeur CHE en Jan Koedijk, directeur van HSO Nederland.

Microsoft Solution Integrator HSO en de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) gaan samenwerken aan nieuwe opleidingen om te voorzien in de groeiende behoefte aan ict-personeel in de regio.

In 2018 zal CHE twee ict-opleidingen starten. De bachelorstudie hbo-ICT en associate degree ict services. Voor het ontwikkelen van de opleidingen werkt de hogeschool nauw samen met het bedrijfsleven. Daarnaast gaan CHE en HSO kennis en kunde delen door middel van het uitwisselen van personeel en door gebruik te maken van elkaars faciliteiten. Zo kunnen studenten opdrachten en oefeningen uitvoeren bij HSO.

Hiervoor hebben Jan Koedijk, directeur van HSO Nederland, en Janneke Louisa, directeur CHE, op 20 juni 2017 een intentieovereenkomst getekend. HSO is de eerste van een groep bedrijven die gaat samenwerken met de hogeschool. Het is de bedoeling dat meer (ict)-organisaties aansluiten.

Volgens HSO-directeur Jan Koedijk zijn beide partijen gebaat bij een structurele samenwerking. Kennis ontwikkelen delen en onderzoek zijn hierbij belangrijke factoren. Voor het bedrijf is het daarbij een mooie gelegenheid om contacten op te bouwen moet wellicht toekomstige medewerkers.

Samenwerken

De CHE zoekt nog meerdere bedrijven om samenwerkingsverbanden mee aan te gaan. Er is momenteel een klankbordgroep met meerdere bedrijven actief. Het gaat om bedrijven in de food- en ict-valley die in de regio gevestigd is. Bedrijven die ook samen willen werken, mailen naar opleidingict@che.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-23T11:31:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.