Derde bedrijven denkt zonder it niet te overleven

vergadering

Bijna een derde, 29 procent van de Nederlandse bedrijven, ziet over drie jaar geen toekomst meer als niet wordt geïnvesteerd in it-kennisontwikkeling. Investeringen op dit gebied blijven echter achter. Zo geeft slechts zeven procent van de bedrijven aan continu leren te faciliteren, terwijl 22 procent geen jaarlijks opleidingsbudget heeft. Succesvolle bedrijven daarentegen investeren vaak meer dan 1.500 euro per medewerker per jaar.

Dit blijkt uit het onlangs gepubliceerde benchmarkonderzoek ‘Concurreren op it-kennis’ van MyCademy, een instituut dat een online leeromgeving biedt met een totaalconcept waarmee je continu kan leren speciaal gericht op de it-professional. Dit centrum heeft van maart tot en met mei 2017 een benchmarkonderzoek laten verrichten onder meer dan honderd Nederlandse bedrijven. Hoofdvraag van de benchmark was welk belang bedrijven hechten aan het continu ontwikkelen van it-kennis en welk effect dit heeft op hun huidige en toekomstige succes.

Vrijwel alle bedrijven beseffen dat it-kennis cruciaal is voor het succes van de organisatie. 95 procent zegt dat het een continu proces is en 58 procent ziet it-kennisontwikkeling als een kerncompetentie die verder ontwikkeld moet worden. Ze investeren echter weinig in (online-)learning tools en het jaarlijks opleidingsbudget per medewerker is beperkt.

Zeven procent van de bedrijven geeft aan continu leren te faciliteren en 22 procent heeft geen jaarlijks opleidingsbudget. Succesvolle bedrijven daarentegen investeren meer dan 1500 euro. Verder blijkt dat slechts zes procent van de bedrijven de return on investment (roi) meet. Wat betreft it-kennis zegt 75 procent succesvoller te kunnen zijn wanneer de onderneming over meer of betere it-kennis zou beschikken.  

MyCademy is een opleidingscentrum voor it’ers. Het instituut is opgericht in 2014 en gevestigd in Arnhem. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-08T11:24:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.