Managed hosting door True

Booking.com financiert techstudentes Delft en Oxford

 

Reisorganisatie Booking.com introduceert de Women in Technology Scholarships. Dat is een internationale studiebeurs voor vrouwen die een technische master aan de TU Delft en de Universiteit van Oxford in Engeland gaan volgen. In het studiejaar 2018-2019 worden vijftien beurzen ter beschikken gesteld. Dat is goed voor vijfhonderdduizend euro, verdeeld over beide universiteiten.

De twee universiteiten willen met het Women in Technology Scholarships van Booking.com meer kansen creëren voor vrouwen die een carrière in de technologie nastreven. De beurs moet hen helpen om een technische vervolgopleiding en/of postdoctorale vakken te volgen.

‘Vrouwen zijn nog steeds zwaar ondervertegenwoordigd in postdoctorale opleidingen in een aantal sectoren die belangrijk zijn bij het opbouwen van een succesvolle carrière in de technologie. Door het project ‘Women in Technology Scholarships’ te introduceren hopen we dat we verandering teweeg kunnen brengen, de diversiteit kunnen vergroten en laten zien dat er boeiende kansen liggen in de technologie voor getalenteerde vrouwen uit Europa en daarbuiten’, vertelt Booking.com-ceo Gillian Tans.

15 studiebeurzen

De partijen stellen vijftien beurzen wordt aan het begin van het academisch jaar 2018-2019 beschikbaar. Tien van deze beurzen zijn bedoeld voor vrouwelijke studenten uit de Europese Unie (EU), die ze kunnen gebruiken voor vakken van een eenjarige master op drie geselecteerde afdelingen van de Universiteit van Oxford.

De resterende vijf beurzen zijn beschikbaar voor studenten van een aantal partneruniversiteiten in Sub-Saharaans-Afrika. Vrouwelijke studenten uit deze regio kunnen hiermee een tweejarige master aan de TU Delft volgen.

De Women in Technology Scholarships wordt via de gebruikelijke applicatieprocessen van de universiteiten aangevraagd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6230159). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×