Booking.com financiert techstudentes Delft en Oxford

Reisorganisatie Booking.com introduceert de Women in Technology Scholarships. Dat is een internationale studiebeurs voor vrouwen die een technische master aan de TU Delft en de Universiteit van Oxford in Engeland gaan volgen. In het studiejaar 2018-2019 worden vijftien beurzen ter beschikken gesteld. Dat is goed voor vijfhonderdduizend euro, verdeeld over beide universiteiten.

De twee universiteiten willen met het Women in Technology Scholarships van Booking.com meer kansen creëren voor vrouwen die een carrière in de technologie nastreven. De beurs moet hen helpen om een technische vervolgopleiding en/of postdoctorale vakken te volgen.

‘Vrouwen zijn nog steeds zwaar ondervertegenwoordigd in postdoctorale opleidingen in een aantal sectoren die belangrijk zijn bij het opbouwen van een succesvolle carrière in de technologie. Door het project ‘Women in Technology Scholarships’ te introduceren hopen we dat we verandering teweeg kunnen brengen, de diversiteit kunnen vergroten en laten zien dat er boeiende kansen liggen in de technologie voor getalenteerde vrouwen uit Europa en daarbuiten’, vertelt Booking.com-ceo Gillian Tans.

15 studiebeurzen

De partijen stellen vijftien beurzen wordt aan het begin van het academisch jaar 2018-2019 beschikbaar. Tien van deze beurzen zijn bedoeld voor vrouwelijke studenten uit de Europese Unie (EU), die ze kunnen gebruiken voor vakken van een eenjarige master op drie geselecteerde afdelingen van de Universiteit van Oxford.

De resterende vijf beurzen zijn beschikbaar voor studenten van een aantal partneruniversiteiten in Sub-Saharaans-Afrika. Vrouwelijke studenten uit deze regio kunnen hiermee een tweejarige master aan de TU Delft volgen.

De Women in Technology Scholarships wordt via de gebruikelijke applicatieprocessen van de universiteiten aangevraagd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-23T12:06:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.