Managed hosting door True

SIDN leert kinderen stoplichten programmeren

2700 basisscholen ontvangen gratis lespakket

 

De 2700 basisscholen die zijn aangesloten bij Creative Kids Concepts (CKC), een ontwikkelaar en leverancier van lesmateriaal, ontvangen gratis het Arduino-lespakket van Bendoo Box. Via dat techniekpakket leren kinderen de basisprincipes van technologie en programmeren. Dat gebeurt in het kader van een samenwerking tussen Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), uitgeverij Reshift Digital en CKC.

De Bendoo Arduino Box is gebouwd rond de microcomputer Arduino en bevat acht lessen. Deze zijn samengesteld door de onderwijsexperts van Creative Kids Concepts. Met het techniekpakket leren kinderen eerst hoe een computer precies werkt. Aansluitend ontdekken de leerlingen hoe ze zelf een geautomatiseerd project, zoals een digitale piano, een verkeerslicht of een automatisch plantbewateringssysteem kunnen maken en programmeren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6235878). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×