Hameete is nieuwe directeur ITPH Academy

Michiel Hametee

Michiel Hameete is per 1 november Robin van den Berg opgevolgd als directeur van ITPH Academy. Van den Berg gaat aan de slag als directeur IT Academy Noord-Nederland. Hameete was eerder directeur van softwarehuis Ifective, waar Hessel Joustra zijn rol overnam. In zijn nieuwe rol wil Hametee het opleidingsinstituut verder laten groeien.

De in Zwolle, Eindhoven, Groningen en Den Haag gevestigde ITPH Academy heeft zich sinds de oprichting in 2012 ontwikkeld tot een professionele it-opleider. Hameete: ‘Wij bieden opleidings- en omscholingstrajecten voor bijvoorbeeld studenten, werkzoekenden en statushouders; meestal met baangarantie in de it-sector. Dat doen we in nauwe samenwerking met organisaties zoals werkgevers en intermediairs in de it, UWV, het beroepsonderwijs, overheden zoals gemeenten en provincies, Divosa, Stichting Vluchtelingenwerk en Sectororganisaties zoals het Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT).

Opleidingsfonds

ITPH Academy claimt met de eigen onderwijsopzet al meer dan duizend kandidaten aan een nieuwe baan in de it te hebben geholpen. Voor het praktijkgerichte onderwijs, waarbij studenten al tijdens de opleiding worden gekoppeld aan regionale it-bedrijven die naarstig op zoek zijn naar talent, ontving de organisatie overheidssubsidie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid via het CA-ICT.

Het onderwijsinstituut is opgericht door het IT PerformanceHouse; de brancheorganisatie die regionale trends en ontwikkelingen op de it-arbeidsmarkt signaleert en activiteiten stimuleert die gericht zijn op het verbeteren van die arbeidsmarkt. 

Profiel

Hameete startte in 1992 in de opleidingsbranche. Vanaf 1997 is hij naar eigen zeggen ruim vijftien jaar actief geweest in it-opleidingen. ‘Bij Ifective heb ik niet alleen veel geleerd op het vlak van softwareontwikkeling, maar ook een goed inzicht gekregen in de branche. Die kennis en ervaring zet ik graag in om de kwaliteit van de it-opleidingen te vergroten en onze opleidingen steeds beter aan te laten sluiten op de toenemende vraag naar goed opgeleide professionals.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-08T10:46:00.000Z Christel Dieleman