Mikrocentrum betrekt nieuw pand in Veldhoven

Kennis- en netwerkorganisatie Mikrocentrum verhuist na 41 jaar in Eindhoven naar De Run 1115 in Veldhoven. Dit gebouw was onder andere eerder in gebruik als holdingkantoor van ASML en ligt naast het hoofdkantoor van Simac. Reden voor de verhuizing is dat het huidige pand te klein is.

Het nieuwe Mikrocentrumgebouw omvat drie etages met een begane grond van 2400 vierkante meter en twee verdiepingen van elk bijna duizend vierkante meter. Op de begane grond wordt een multifunctionele ontvangsthal ingericht, deels voor kleinschalige, zakelijke ontmoetingen en deels voor het bevorderen van onderlinge sociale contacten. De eerste etage wordt volledig ingericht voor cursussen, inclusief de practica voor meettechnologie, optica, elektrotechniek, mechatronica en industriële automatisering. Op de tweede etage komen de kantoren van de Mikrocentrum-collega’s.

Volgens Geert Hellings, algemeen directeur van Mikrocentrum, staan er belangrijke veranderingen te gebeuren in de wereld van opleidingen en evenementen. ‘Digitalisering en beleving komen steeds meer centraal te staan. Daarnaast is er in bepaalde vakgebieden een toenemende behoefte om het geleerde direct in de praktijk te kunnen toepassen.’ Om die reden heeft Mikrocentrum aan de Kruisstraat al vele jaren spuitgietmachines staan en opstellingen voor meten en optica. De mogelijkheden daarvoor zijn in juni 2016 sterk uitgebreid met de opening van het Mikrocentrum-practicum voor elektrotechniek, mechatronica en industriële automatisering en de uitbreiding van de overige practica, onder meer voor hoogwaardige meettechniek. Wegens ruimtegebrek op de Kruisstraat werden die practica tijdelijk gehuisvest in het TechniekHuys in Veldhoven, slechts enkele honderden meters van de nieuwe huisvesting aan De Run 1115.

Ook ten aanzien van evenementen verandert er volgens Hellings veel. ‘Massale vakbeurzen met een grote en soms te grote verscheidenheid aan technologieën en bedrijven maken plaats voor kleinschaligere vakbeurzen en andersoortige evenementen met meer diepgang en focus’. Voorbeelden daarvan zijn RapidPro, de Mikrocentrum vakbeurs voor onder andere 3d-printen en het deze week in Den Bosch georganiseerde AgriFoodTech. 

Mikrocentrum

Mikrocentrum is op 30 oktober 1968 ontstaan bij de opening van de tentoonstelling ‘Mikrocentrum, schatkamer van fijnmechanische techniek’  aan de Oude Gracht 197 in Utrecht. Na een verplaatsing in maart 1970 naar gebouw Leeuwensteyn (Hoog Catharijne) aan het Jaarbeursplein verhuisde Mikrocentrum eind 1976 naar het huidige pand aan de Kruisstraat 74 in Eindhoven. Vanaf het eerste begin in Utrecht stonden cursussen centraal, snel gevolgd door allerlei themabijeenkomsten voor netwerken en kennisoverdracht. De bekende vakbeurzen van Mikrocentrum zoals de Precisiebeurs en de Kunststoffenbeurs ontstonden rond de eeuwwisseling. Het High Tech Platform is gestart in 1982. Inmiddels zijn er zeshonderd bedrijven lid van dit platform. Jaarlijks nemen vijfduizend bedrijven en 28.000 personen deel aan activiteiten van Mikrocentrum. Bij Mikrocentrum zijn vijftig vaste medewerkers werkzaam en 225 freelance medewerkers, waaronder tweehonderd freelance docenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ASML

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-19T09:47:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.