Computerexamens voor mbo’ers op komst

ECDL Nederland en Uitgeverij Instruct maken digitale vaardigheden-toets

jongeren

ECDL Nederland, bekend van het Europees computer rijbewijs, en educatieve uitgeverij Instruct bieden twee keuzedelen voor het mbo aan op het gebied van digitale vaardigheden. Het basisexamen is inzetbaar vanaf mbo-niveau twee en het examen voor gevorderden is bedoeld voor studenten vanaf mbo-niveau drie. Het pakket betreft lesmateriaal en een examen.

Het examen heeft twee delen: projectopdrachten waarin de vaardigheden uitgevoerd worden en een digitale eindtoets die het uiteindelijke eindcijfer bepaalt. Diverse aspecten van digitale vaardigheden komen aan bod: basisvaardigheden zoals tekstverwerken, werken met spreadsheets, presentaties maken en informatie zoeken, maar ook onderwerpen als mediawijsheid, cloud computing, toepassingen met allerlei apps, security en privacy.

Harald de Vries, programmamanager ict bij ECDL Nederland vertelt: ‘Uit studies blijkt dat veel jongeren hun digitale vaardigheden overschatten. Daarom is certificering belangrijk, omdat dit vaardigheden en kennis definieert die studenten nodig hebben. Ook valideert certificering de opleidingskwaliteit en motiveert het studenten om de opleiding succesvol af te ronden.’

Instruct biedt methoden voor digitale geletterdheid/-vaardigheden, informatica, typevaardigheid en taal en rekenen voor het mbo. De uitgeverij is gevestigd in Bodegraven.

ECDL Nederland, onderdeel van stichting eX:plain, levert competentiegerichte toetsen, examens en certificaten in digitale vaardigheden aan het onderwijs en bedrijfsleven waaronder de internationaal erkende ECDL- (European Computer Driving Licence/Europees Computer Rijbewijs) modules. De non-profitorganisatie heeft een kantoor in Amersfoort.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

ECDL European Computer Driving Licence. Het westerse antwoord op de ICT concurrentie uit Azie..

Kom Dino richten we samen een computerrijschool op.

Computerrijschool Jandino. Ik ben jullie eerste klant want ik ben een digitale spookrijder. Ik gebruik Google en Facebook en surf me suf en doe maar wat maar ik mag ook stemmen over de sleepwet. Kan wel wat hulp gebruiken.

Ok, Louis, zet eerst je stoel, monitor en muis maar goed en dan mag je meteen zonder te lezen overal Yes clicken, bij alle voorwaarden, anders rijdt de auto niet.

tststs Dino, gordel vergeten!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-15T11:46:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.