TU Delft krijgt promotieplekken 5G en blockchain

Universiteit en KPN werken samen in NExTWORKx

5G

Telecombedrijf KPN en de Technische Universiteit Delft (TU Delft) gaan nieuwe technologieën ontwikkelen op het gebied van 5G, blockchain en kunstmatige intelligentie. Daarvoor zijn de bedrijven een strategische samenwerking aangegaan onder de naam NExTWORKx. Het partnerschap start dit jaar met zes promotieonderzoeken (PhD’s) aan de TU Delft.

Via de samenwerking willen KPN en de TU Delft inspelen op toekomstige technologieën, zoals 5G, blockchain en kunstmatige intelligentie. Bovendien biedt NExTWORKx mogelijkheden voor de ontwikkeling van talenten, meent Tim van der Hagen, bestuursvoorzitter en rector van de TU Delft. ‘Onderzoekers, promovendi en studenten van de TU Delft krijgen de kans met hun onderzoek nieuwe technologie te ontwikkelen in een snel veranderend landschap en deze in de praktijk te testen.’

TU Eindhoven

KPN heeft meerdere samenwerkingen met universiteiten, zoals de TU Eindhoven. Via dat partnerschap ‘Flagship Telecom’ ontwikkelen de partijen nieuwe technologieën voor de telecomsector. Het gaat onder meer om software, data-analyses en kunstmatige intelligentie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-30T08:55:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.