TSS laat oog vallen op Duitse educatiespeler Ergovia

Total Specific Solutions (TSS) breidt zijn positie op de Duitse markt uit met de overname van Ergovia. Dit is een leverancier van documentbeheersoftware voor educatie en jeugdzorg, gericht op persoonlijke ontwikkeling. Het bedrijf uit Kiel, met ook kantoren in Nürnberg en Brühl wil onder de paraplu van TSS zijn websoftwareproduct Stepnova internationaal uitnutten.

Ergovia is opgezet door Jens Buchloh. Hij werkte eind jaren negentig als leraar en ergerde zich aan de omslachtige, vaak nog papieren documentuitwisseling tussen scholeninstellingen en de Duitse overheid. Buchloh bedacht een softwaresysteem om dit soort documentstromen te ondersteunen en durfde het in 2002 aan om met zijn bedrijf te beginnen.

In de jaren erna bouwde hij Ergovia en het product Stepnova uit tot een webgebaseerde productsuite voor de ondersteuning van individuele educatieprogramma's. De software bestaat onder meer uit een elektronisch dossier, functionaliteit voor het bijhouden van vergadernotulen en het archiveren van interviews en communicatiemogelijkheden met overheidsinstellingen. Stepnova kan worden ingezet in het onderwijs en de jeugdzorg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-09T10:29:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.