House of Digital ontvangt twee miljoen

Initiatief biedt antwoord op ict-tekort Amsterdam

jongeren

House of Digital, een samenwerkingsverband om het ict-onderwijs in Amsterdam beter af te stemmen op de arbeidsmarkt, ontvangt een subsidie van twee miljoen euro van het Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF). Dat heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) goedgekeurd. Het totale budget van House of Digital komt hiermee op zes miljoen euro.

In Amsterdam is de vraag naar ict’ers hoog en de vacatures worden vaak moeilijk vervuld. House of Digital biedt naar eigen zeggen een antwoord op dit tekort aan ict’ers in de regio. Het is een publiek-private samenwerking (PPS) op initiatief van het ROC van Amsterdam, ROC van Flevoland, de gemeente Amsterdam en diverse partners uit het bedrijfsleven.

Het samenwerkingsverband ontwikkelt initiatieven die de aansluiting van het onderwijs met de arbeidsmarkt verbeterd. Hierbij ligt de nadruk op zes actuele thema’s, te weten cybersecurity, data & kunstmatige intelligentie, internet of things (IoT), blockchain, hosting cloud en softwareontwikkeling.

Nieuwe mbo-opleiding

Een voorbeeld van zo’n initiatief is de BIT-Academy, die in 2019 van start gaat. Dit is een mbo-opleiding voor software-engineers, user experience (ux)-designers en/of growth hackers. De opleiding kijkt naar eigen zeggen naar de vraag van de markt en speelt in op de beroepen van de toekomst, aangezien deze functies nog relatief onbekend zijn op mbo-niveau.

Een ander voorbeeld is het Raspberry Pi contest, in samenwerking met PA Consulting Group. In deze wedstrijd, die in september 2018 plaatsvindt, worden studenten van het vmbo, mavo, havo en mbo uitgedaagd om een uitvinding te doen om het welzijn te verbeteren rondom het thema domotica en gezondheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Gemeente Amsterdam

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-28T11:21:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.