Provincie Groningen investeert weer in IT Academy

Groeikapitaal

IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, krijgt extra financiële steun van de provincie Groningen. De organisatie zet dit geld in om omscholingstrajecten te verzorgen. Dat maakt gedeputeerde Patrick Brouns bekend.

IT Academy, opgericht in 2014, wil het tekort aan ict’ers in Noord-Nederland oplossen. De Groningse it-opleider ontwikkelt ict-opleidingen en –trainingen, onder meer op het gebied van data science, Java-ontwikkeling en ethisch hacken. Daarnaast helpt de organisatie werkgevers bij het omscholen van werknemers tot ict’er en vervult zij naar eigen zeggen een ‘brugfunctie’ tussen het reguliere onderwijs en de wensen van werkgevers.

De opleider maakt deel uit van Hanzehogeschool Groningen en wordt mede mogelijk gemaakt door Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort en Samenwerking Noord. De provincie en gemeente Groningen ondersteunen het initiatief. Nu ontvangt het extra steun van de provincie. Deze financiele injectie helpt bij het versnellen van de ontwikkeling van deze programma’s.

De IT Academy heeft onlangs zijn 1500ste cursist ontvangen. Het betreft Wilt Norder, die in april van dit jaar startte met de leergang Programmeren. Hij wordt opgeleid tot junior programmeur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-11T09:15:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.