Inholland opent techniek en ict-innovatielab

innovatie

Inholland heeft eind juni een innovatielab in gebruik genomen. In dat lab, gevestigd in Alkmaar, kunnen onderzoekers en studenten uit het domein techniek, ontwerpen en informatica prototypes bouwen en testen. Ook technische startups mogen gebruik maken van de faciliteiten. In september starten de eerste vijf opdrachten in het lab.

De hogeschool beschikte over een zogenaamd lamineerlab (Inholland Composites). Deze was te klein voor de vele opdrachten en alle mensen die er gebruik van maakten. Reden voor Mark Wokke, beheerder van het nieuwe innovatielab, en docenten Mike de Vogel (domein techniek, ontwerpen en informatica) en Jan Noordermeer (praktijkdocent) om een grotere locatie voor een innovatielab te zoeken.

Het nieuwe innovatielab in Alkmaar bestaat uit drie lokalen, een projectruimte en vergaderruimte. Het is in eerste instantie toegankelijk voor onderzoekers en studenten van Inholland-opleidingen in het domein techniek, ontwerpen en informatica, evenals technisch georiënteerde startups. In het lab kunnen zij praktijkopdrachten uitvoeren, zoals het bouwen en testen van een prototype. Daarvoor zijn diverse faciliteiten aanwezig, zoals 3D-printers, handgereedschap en een trekbank. In september, bij de start van het nieuwe collegejaar, starten de eerste vijf opdrachten in het lab.

Multidisciplinair

Het innovatielab moet multidisciplinaire samenwerkingen stimuleren, iets wat in het oude lamineerlab al ontstond. Zo hoopt labbeheerder Wokke ook studenten van de opleidingen business, finance en law naar het lab te halen. Daarnaast werkt het samen met de andere Inholland-labs, zoals Inholland Composites Delft en de innovatiestudio in Delft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-25T11:57:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.