Radboud ontvangt 1,8 miljoen voor fintech-onderzoek

Universiteit werkt samen met Atos

Euro

De Radboud Universiteit uit Nijmegen ontvangt een subsidie van 1,8 miljoen euro vanuit de Europese Commissie voor zijn Finder-project. Hierbij onderzoekt de universiteit welke van samenwerkingsverbanden tussen het bedrijfsleven en de academie het beste werken om de financiële technologie (fintech) te stimuleren. Dat doet het in samenwerking met ict-dienstverlener Atos.

Het Finder-project (Foster Innovation Networks in a Digital Era) gaat op 1 november 2018 van start. Het wordt geleid door Rick Aalbers, professor strategie & innovatie aan de Radboud Universiteit, en gebeurt in samenwerking met Atos.

‘We onderzoeken wat de effecten van verschillende interne en externe samenwerkingsverbanden zijn op de ontwikkeling en implementatie van nieuwe technologieën in de financiële sector’, vertelt Aalbers. ‘Welk samenwerkingsvorm brengt de technologie het verst en hoe kan specifieke fintech-technologie bestaande samenwerkingsverbanden verstevigen? Ik verwacht dat het de samenwerking tussen academie en het bedrijfsleven in Europees verband verder zal uitbouwen.’

Als een voorbeeld van alternatieve samenwerkingsvormen noemt de professor ‘grassroots’. Dat zijn organisaties waarbij politieke processen vanuit de brede maatschappij worden ontwikkeld. ‘Maar ook de samenwerking tussen grote spelers en recente startups behoeft nadere verkenning.'

Steun uit de Europese Commissie

De 1,8 miljoen euro is afkomstig uit de zogeheten ‘Marie Curie Innovative Training Networks’-subsidie. Dit is een onderdeel van het Horizon 2020-programma van de Europese Commissie. Het gaat om een financiering voor vier jaar, waarvan drie jaar vanuit de EC. Binnen het traject worden vijf PhD-studenten opgeleid op het gebied van onderzoek, onderwijs als praktijkoriëntatie.

Radboud zegt als eerste Nederlandse onderzoeksgroep deze subsidie te ontvangen. Verder is deze aan één Europese bedrijfsschool geleverd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Radboud Universiteit

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-03T09:51:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.