Fontys ICT opent innovatielab in Eindhoven

Fontys Hogeschool ICT heeft een innovatielab geopend op Strijp-T, een Eindhovens terrein met oude fabrieksgebouwen van Philips. TQ, het grootste pand van het terrein, huisvest sinds eind augustus diverse onderzoeksgroepen.

De hbo-ict-opleiding van Fontys brengt onder meer teams voor interaction design, embedded systems, big data, cyber security en game design & technology in het pand onder. In totaal tellen deze teams ongeveer driehonderd derde- en vierdejaarsstudenten. Zij voeren samen met technologiepartners toegepast ict-onderzoek uit.

Op Strijp-T en het aanpalende Strijp-S zijn veel creatieve bedrijven gevestigd. In het Fontys innovatielab wordt geen traditioneel klassikaal onderwijs gegeven, meldt directeur Fontys Hogeschool ICT Ad Vissers. ‘Het lab is een open werkruimte, waarbij door de realisatie van een open innovatieomgeving zowel docenten, studenten als het werkveld samenkomen, kennis inbrengen en nieuwe kennis creëren.’

Projectgericht onderwijs

Het onderwijs in het lab is volledig projectgericht. Studententeams pitchen projectonderwerpen en lichten de voortgang toe tijdens openbare wrap-ups. De teams presenteren de resultaten van hun project aan de hand van demonstraties, publicaties en showrooms. Er is ook ruimte voor lezingen, workshops, kennissessies en keynotesprekers.

Op termijn is het de bedoeling dat het lab ook ruimte biedt aan ondernemingen die zijn betrokken bij het onderwijs van Fontys Hogeschool ICT.

Bacheloropleiding

Fontys Hogeschool ICT biedt onder meer elf voltijdafstudeerrichtingen en vier deeltijdafstudeerrichtingen op het gebied van ict. De instelling werkt voor deze bacheloropleiding nauw samen met ruim tachtig ict-bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Fontys

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-31T14:21:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.