Schoolteams strijden in Raspberry Pi-wedstrijd

Dertien middelbare scholen doen mee aan een competitie over de slimme inzet van de Raspberry Pi. De leerlingen worden uitgedaagd om een uitvinding te doen die het welzijn van mensen verbetert met behulp van deze microcomputer.

Het uiteindelijke doel van de competitie is om jongeren enthousiast te maken voor technologie en om het belang van samenwerking en innovatie te benadrukken. De deelnemende teams komen van het vmbo, de mavo, de havo en het mbo. Zij kunnen een prijs winnen in drie categorieën: de creatiefste oplossing, de meest haalbare oplossing en de meest impactvolle oplossing.

Jury

"Verbeter het welzijn, doe een uitvinding"

Het thema van de wedstrijd is ‘Verbeter het welzijn, doe een uitvinding om de gezondheid en het welzijn van mensen thuis of op het werk te verbeteren’. In Engeland bestaat al langer een vergelijkbare competitie onder teams uit het middelbaar onderwijs.

De teams werken de komende maanden aan hun uitvinding. Die mogen ze in april 2019 presenteren aan een jury. In de jury zitten onder meer de cio van Rijkswaterstaat, het hoofd van het data & analytics-team van Rabobank en de chief data scientist van PA Consulting. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) zal de prijs overhandigen.

Deelnemers

De deelnemende scholen zijn: Over-Y College (Amsterdam), Bredero Mavo (Amsterdam), ROC Nijmegen, Koning Willem I College (Den Bosch), MBO College Zuidoost (Amsterdam), MBO College Amstelland (Amstelveen), IJburg College (Amsterdam), ROC Almere, Rijn IJssel College (Arnhem), Wolfert Tweetalig (Rotterdam), CSG Liudger (Drachten) en het Nova College (Haarlem).

Adviesbureau PA Consulting organiseert de Raspberry Pi-competitie samen met House of Digital. Dit is een samenwerkingsverband van de Hogeschool van Amsterdam, enkele vmbo-instellingen en 24 bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-28T11:19:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.