Keesing neemt belang in hersenkraak-app Elevate Labs

Keesing Media Group, uitgever van puzzelbladen, neemt een belang in Elevate Labs uit San Francisco. Dit is een ontwikkelaar van apps voor hersen- en geheugentraining en bekend van onder meer de populaire braintrainingapp Elevate. Het Amerikaanse bedrijf gaat ook specifieke apps voor Keesing bouwen.

Volgens Keesing maakt het bedrijf met de investering 'een reuzensprong bij de invulling van zijn digitale strategie', omdat de puzzelonderneming toegang krijgt tot de ontwikkel- en marketingkracht en het technologische platform van Elevate Labs. Keesing wil hiermee 'sterk gepersonaliseerde apps ontwikkelen waarmee mensen hun hersenen kunnen kraken, ofwel voor de fun ofwel omdat ze met training bij de tijd willen blijven,' stelt het bedrijf in een persbericht.

Naast Keesing heeft Silicon Valley-investeerder Sequoia Capital een belang in Elevate Labs. De puzzelmaker verwacht dat door de samenwerking met de app-bouwer de onderneming toegang krijgt tot de Amerikaanse markt.

De deelneming in Elevate Labs is de vierde transactie in een jaar tijd die Keesing met haar aandeelhouders Ergon Capital Partners, TMG en het management doet. Eerder werden drie overnames in de Europese puzzelmarkt gerealiseerd. Keesing behaalt een omzet van 150 miljoen euro en heeft 340 medewerkers in 11 landen. Het bedrijf benadrukt dat het naast digitale producten nog steeds papieren puzzeluitgaven blijft uitbrengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-23T10:02:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.