HHS-student test usability MediaMarkt en Rijk

Tablets

26 studenten van de Haagse Hogeschool (HHS) testen in de komende weken de gebruiksvriendelijkheid van producten van onder meer de MediaMarkt en het Bureau Inspectieraad van de Rijksoverheid. Dit gebeurt voor de minor Usability Expert. Studenten gaan aan de slag met opdrachten van 21 opdrachtgevers.

Begin oktober deed Computable een oproep waarbij bedrijven hun app, website, portal en/of ander digitaal product kunnen laten testen op gebruiksvriendelijkheid. Dit gebeurt door studenten van de opleiding Communication & Multimedia Design aan De Haagse Hogeschool (HHS) in het kader van de minor Usability Expert. Dit leverde in totaal 21 verschillende opdrachtgevers op (zie onderstaand kader): van startups tot multinationals en van ministeries tot zorginstellingen.

De studenten voeren drie soorten onderzoeken uit: een gebruikersbehoefteonderzoek, een expert review en een usabilitytest met gebruikers. Elke groep voert deze drie onderzoeken uit voor drie verschillende opdrachtgevers. Ze doen daarmee ervaring om met het werken voor een opdrachtgever uit de beroepspraktijk en daarnaast het managen van drie onderzoeken tegelijkertijd. Alle onderzoeken zijn gericht op gebruiksvriendelijkheid en leiden tot adviezen om de software te verbeteren.

Beroepspraktijk

'De opdrachten uit de beroepspraktijk en het directe contact met de opdrachtgever zorgen ervoor dat de studenten net dat stapje extra doen. Om de studenten nog meer te motiveren en veel nieuwe kennis te laten opdoen, wordt de beroepspraktijk ook betrokken middels gastcolleges van onder andere Capgemini en Frozen Rockets en bezoeken aan usabilitylabs van Aegon, ANWB, De Belastingdienst, Happy Labs en Rabobank', aldus Stephanie van der Meer, docent Interactin Design bij de HHS. 

21 opdrachtgevers

 1. Acanthis Document Solutions
 2. ACSI
 3. APS IT-diensten
 4. Basalt (voorheen Sophia Revalidatie/RRC) en HHS
 5. Bitmymoney
 6. Campspace.com
 7. Finventory
 8. MediaMarkt Saturn Holding Nederland BV
 9. Meetroo
 10. MobileCare
 11. Nevi
 12. Nuffic
 13. Rementis 
 14. Rijksoverheid (Bureau Inspectieraad)
 15. Roadmap
 16. Sophia Revalidatie
 17. Stichting Studielink
 18. SURFspot.nl
 19. Vonq
 20. Wandelnet
 21. Woov

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Haagse hogeschool

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-03T14:35:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.