Codeerschool Molengeek trekt naar Amsterdam

Nederland holland vlag

De Molenbeekse codeerschool MolenGeek heeft na Italië nu ook een project in Nederland opgestart. TechGrounds by MolenGeek werd in Amsterdam geopend, in het bijzijn van prins Constantijn van Oranje.

MolenGeek werd vier jaar geleden in Brussel opgestart door Julie Foulon en Ibrahim Oussari en heeft als doel digitale skills aan te leren bij jongeren zonder diploma of eerdere opleiding in de digitale wereld. Het initiatief mikt vooral op jongeren uit moeilijkere wijken. Na een voorspoedige test in Italië werd het tijd voor een nieuw project. En dat werd dus TechGrounds by MolenGeek in de Amsterdamse wijk Nieuw-West, die met dezelfde socio-economische problemen kampt als Molenbeek.

‘Het principe blijft hetzelfde: enerzijds heb je hele wijken waar jongeren afhaken op school en anderzijds is er een enorme vraag naar mankracht bij technologiebedrijven. Wij slaan de brug tussen die twee zonder dat de deelnemers moeten betalen’, zegt Ibrahim Ouartassi aan het Brusselse stadsmagazine Bruzz. Wie wel betaalt zijn privébedrijven als Google en Samsung, en in België ook de federale overheid.

In Amsterdam start het project met enkele tientallen plaatsen. Later krijgt het onderdak in een oude bibliotheek, het aantal deelnemers is dan sterk uit te breiden. Het initiatief kon de Nederlandse partners TechConnect en FutureNL bekoren, dus sprongen die mee op de kar.

MolenGeek stoomt kwetsbare jongeren klaar om hun weg te vinden in de digitale wereld. Ze scherpen er hun digitale vaardigheden aan, leren er coderen en proeven van digitaal ondernemerschap. Uiteindelijke doelstelling is de jongeren zelf te activeren en hen te leren hoe ze hun eigen it-onderneming kunnen starten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-21T10:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.