Waterland neemt The Rent Company over

The Rent Company, verhuurder van apparatuur voor leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs, krijgt een nieuwe eigenaar: Waterland Private Equity. Deze investeringsmaatschappij uit Bussum neemt voor een onbekend bedrag het meerderheidsbelang over van BB Capital. Die investeerder uit Den Haag stapte in 2016 in.

The Rent Company is gevestigd in Den Bosch en biedt zo'n 120.000 leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs de mogelijkheid om mobiele apparatuur (laptop of Chromebook) te gebruiken. Met zo'n apparaat krijgen leerlingen tegen een maandelijks bedrag toegang tot elektronische leeromgevingen en digitale lesmethodes. Software, service en verzekering zijn inbegrepen in het abonnement.  

Investeringsmaatschappij BB Capital Investments heeft The Rent Company in 2016 opgenomen in haar investeringsportefeuille om het bedrijf verder te laten groeien. Zo werd in 2017 het online platform My Digital Schoolbook geïntegreerd in de dienstverlening van The Rent Company. Dit portaal biedt inzicht gegeven in alle zaken betreffende het gebruik van devices in het onderwijs voor leerlingen, ouders en onderwijsinstellingen.

In de afgelopen drie jaar is The Rent Company naar eigen zeggen substantieel gegroeid door zich volledig te richten op het voortgezet onderwijs. Met de acquisitie door Waterland Private Equity Investments heeft de onderneming de mogelijkheid de activiteiten ook in het buitenland en naar aanpalende markten uit te breiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-22T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.