Prowise viert jubileum met software-update Presenter

Presenter 10.

Leverancier van onderwijssoftware Prowise uit Budel biedt scholen in Nederland ter ere van zijn tienjarig bestaan een update van de software Presenter. De software, dat de naam Presenter 10 draagt, biedt volgens de makers 3d-modellen en mogelijkheden tot samenwerking in het klaslokaal. Aan de update is twee jaar gewerkt.

Volgens Prowise maken dagelijks meer dan 450.000 leerkrachten, docenten, leerlingen en studenten  gebruik van de educatieve software. De gebruikers zijn samen goed voor meer dan 3,5 miljoen opgeslagen lessen in de online-community binnen Presenter. Prowise stapte onlangs over van Adobe Flash, wat in 2020 wordt stopgezet, naar Unity. Dit laatste is een platform voor de ontwikkeling van games. Op deze software is ook Presenter 10 gebouwd.

Realtime samenwerken

Nieuw in Presenter 10 is het realtime samenwerken. Dit geeft leerkrachten en leerlingen de mogelijkheid om samen en tegelijkertijd (of wanneer het ze uitkomt) aan een les, presentatie of werkstuk te werken. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld Google Docs in G Suite. Een gebruiker ziet direct wat een ander wijzigt en hoeft bijvoorbeeld geen grote bestanden per mail te delen. Ook beschikt iedereen automatisch over de laatste versie van een les of presentatie en behoort ook omslachtig versiebeheer volgens de leverancier tot het verleden.

Virtual en augmented reality

‘In vergelijking met andere softwarepakketten besparen scholen en stichtingen met Presenter duizenden euro’s per jaar. Ons pakket is en blijft volledig gratis. De Presenter-software is daarnaast eenvoudig in beheer. Van onderhoud, lastige installaties, extra licenties of verborgen kosten is geen sprake', aldus development directeur Luuk Loeff.

Hij geeft verder aan dat naast 3d en realtime samenwerking in de toekomst ook virtual en augmented reality aan de software wordt toegevoegd. Dit past volgens het bedrijf binnen de visie om meer en meer ‘bewegend leren’ aan te bieden, waarbij leerlingen niet achter een bureau zitten, maar een actieve rol krijgen en zelf ook het ‘schoolbord’ kunnen bedienen. De touchscreens van Prowise bevatten een webcam die het bedrijf samen met Intel ontwikkelde. ‘Deze camera registreert bewegen en hierdoor kun je middels gebaren het ‘schoolbord’ bedienen’, verduidelijkt een woordvoerder.

Touchscreen Prowise

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-19T11:36:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.