Linden-IT helpt roc’s aan deeltijdopleiding ict

Het MBO College Hilversum en het Regio College in Zaandam starten met een tweejarige beroepsbegeleidende leerweg (bbl) ict-opleiding op niveau 4. Dit doen zij in samenwerking met Linden-IT. Studenten werken vijf dagen per week bij een opdrachtgever van de ict-dienstverlener en krijgen één avond per week les bij de onderwijsinstelling.

De regionale opleidingscentra (roc's) bieden al de ict-opleiding op mbo-niveau 4 aan, maar enkel in voltijd. In samenwerking met Linden-IT is nu een bbl-deeltijdvariant ontwikkeld.

Studenten werken voltijd (vijf dagen) per week bij werkgevers van Linden-IT en gaan één avond per week naar school. Dit is naar eigen zeggen uniek, omdat studenten meestal vier dagen werken en de vijfde dag in het klaslokaal doorbrengen.

Tijdens een bbl-traject doen studenten praktijkervaring op en worden ze op afstand ondersteund door een docent. Studenten treden in dienst bij Linden-IT en gaan een arbeidscontract aan voor een bepaalde tijd. Na de studie zijn zij vrij om bij een andere werkgever in dienst te treden. Linden-IT vergoedt alle studiekosten van de toekomstige ict’ers.

Maatwerk

De partijen claimen dat voor elk vak maatwerk van toepassing is, waardoor de student eventueel eerder de examens kan doen. De duur van de opleiding bedraagt in eerste instantie twee jaar, maar kan op basis van het leertempo van de student dus verkort worden.

In september zijn dertien studenten gestart, in oktober starten er nog eens acht, onder wie drie meiden. Voorafgaand aan de opleiding zijn bootcamps voor de studenten georganiseerd, waarin ze ITIL- en Microsoft-certificeringen behalen.

Linden-IT zegt met nog meer scholen in gesprek te zijn om het bbl-traject ook daar op te starten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-03T11:54:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.