Ict-tak Fontys sluit innovatiepact met Brainport

Fontys Hogeschool ICT (Fhict) heeft met bedrijven in de Eindhovense Brainport-regio een samenwerkingsverband gesloten. Dit houdt in dat studenten en medewerkers van Fhict samen met Brainport-bedrijven plaatsnemen in onderzoeksteams op het Fontys ICT InnovationLab. Elk bedrijf levert per schooljaar drie onderzoeksvragen aan, waar groepen studenten samen met docenten en medewerkers van het bedrijf hun kennis op loslaten.

Het samenwerkingsverband krijgt de naam Sparc (Sharing Platform for Applied Research Cooperation). Het lab, dat zich bevindt op Strijp-T in Eindhoven, werd afgelopen dinsdag feestelijk geopend. Ook zijn de eerste contracten ondertekend. Een woordvoerster geeft aan dat de contracten een looptijd hebben van één jaar en dat het aangaan van een duurzame relatie met de bedrijven centraal staat.

Sligro en PSV zoeken innovatie

Sligro Food Group is één van de deelnemers aan het nieuwe initiatief. Cio Maurice van Veghel hoopt dat het lidmaatschap het bedrijf innovaties brengt op het snijvlak van technologie en voedsel. Ook voetbalclub PSV doet mee en hoopt via Sparc een antwoord te vinden op praktische it-vraagstukken. Bijvoorbeeld op het gebied van prestatiemetingen en fan-beleving, aldus Luc van Agt die als ‘performance manager’ bij de club betrokken is.

Andere deelnemende bedrijven zijn: We are you, Atos, Datastreams.io, HLB Van Daal, Here Technologies, Ctouch, Simac, Hendrix Genetics, TU/e, GAC Business Solutions, Vion Food Group en IT Workz.

Sparc vestigt zich in Strijp-T, een onderdeel van Eindhoven dat zich profileert als innovatief centrum. Het Fontys ICT InnovationLab beslaat vierduizend vierkante meter en is gevestigd in de voormalige Philips-gebouwen op het terrein.  

Mogelijk Sparc-lab in Tilburg

De woordvoerster geeft overigens aan dat Fontys op termijn ook plannen heeft om een innovatielab in Tilburg te openen. ‘We willen eerst kijken hoe het lab loopt in Eindhoven zodat we kunnen uitvinden wat wel en niet werkt. In Tilburg overwegen we een lab te openen op de nieuwbouwlocatie van de ict-opleiding aldaar of op een andere locatie in de stad.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-24T11:22:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.