Linkit komt met data engineering bootcamp

Bemiddelaar voor ict-professionals Linkit uit De Meern houdt voor de tweede keer een bootcamp waarbij ict’ers zich gedurende acht weken kunnen trainen op het gebied van data engineering. De training start op 1 februari 2020. Aan het traject zit vanaf de eerste dag een marktconform salaris en baangarantie vast. Er is ruimte voor zo’n tien bootcampers.

De bootcamp bestaat uit intensieve trainingen waarin verschillende data engineering concepten en tools via hands-on trainingen worden behandeld. Onderwerpen die aan bod komen zijn big data, machine learning, batches, streaming data, data lakes, databases en technologieën zoals Spark, Kafka, Yarn, Docker, Kubernetes, AWS en Azure. Senior engineers van Linkit leiden de bootcampers op.

Een woordvoerder licht toe dat de bootcamp bedoeld is voor ‘nieuwsgierige, snel lerende starters met de ambitie om data engineer te worden’. Hij geeft aan dat young professionals met een afgeronde master of PhD en basis programmeerervaring geschikte kandidaten zijn. Verder voegt hij toe dat de bootcampers een marktconform salaris vanuit Linkit krijgen en daarna voor in elk geval een jaar een contract krijgen bij het bedrijf uit De Meern.

Meer bootcamps in de toekomst

De ict-detacheerder vertelt dat alumni van de eerste editie nu werken bij bedrijven als Shell, Transavia, ASML en Picnic om daar schaalbare en gedistribueerde dataomgevingen op te zetten. Na de bootcamp in februari, volgt er waarschijnlijk ook nog één in september. De zegsman: ‘Daarnaast zijn we bezig met het uitbouwen van de Linkit Academy, waarbij we met grotere regelmaat trainingen organiseren over zowel de basics als de laatste it-technologieën. Zo starten we op 18 november een online cursus om OutSystems Associate developer te worden. En voor 2020 staat er in ieder geval een Mobile Web Specialist Training (10 t/m 14 feb 2020) op de planning waarin we ervaren front-end engineers leren om een website te ontwikkelen die geoptimaliseerd is voor mobiel. Daarnaast geven we op aanvraag trainingen aan klanten bijvoorbeeld op het gebied van OutSystems, data engineering, PowerShell en Agile en zijn we hard bezig om het aantal trainingen en bootcamps uit te breiden.’

Linkit

Linkit vierde in 2018 haar twintigjarige jubileum. Het consortium haalde onder meer opdrachten binnen bij  DJI, P-Direkt, SSC-ICT, Logius, Doc-Direkt, Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk en Rijksvastgoedbedrijf, DICTU, Inspectie voor het Onderwijs, Cultureel Erfgoed, DUO-Zoetermeer, Raad voor de Rechtspraak, Belastingdienst, VWS en SZW en Defensie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-25T09:51:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.