Universiteiten denken na over impact digitalisering

Digital Society Conference beleeft tweede editie in Jaarbeurs Utrecht

Vorig jaar vond de eerste Digital Society Conference plaats. Foto: Rene de Gilde

Binnen het thema inclusie en participatie delen wetenschappers op dinsdag 26 november digitale trends en onderzoeken ze de impact van digitalisering op de maatschappij. Dit in het kader van de Digital Society Conference, die voor de tweede keer plaatsgrijpt.

Het congres, georganiseerd door veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de Vereniging van Universiteiten (VSNU), vindt plaats in Media Plaza Utrecht, onderdeel van Jaarbeurs.

Ai gevoelig voor discriminatie

David Giron, directeur van de Amsterdamse programmeerschool Codam, doet zijn visie op het nieuwe leren uit de doeken, terwijl tijdens de workshops dieper wordt ingegaan op onderwerpen als cyber-security, e-health, big data en kunstmatige intelligentie (ai).

UvA-wetenschapper Sennay Ghebreab vertelt op zijn beurt dat ai gevoelig is voor discriminatie en hierbij onvoldoende rekening wordt gehouden met fundamentele burgerrechten. Ghebreab spreekt ook aanstaande donderdag 31 oktober tijdens de ict-vakbeurzen Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo in de Utrechtse Jaarbeurs. U kunt zich nog aanmelden voor deze sessie via de site.

Onderzoeksprogramma Digitale Samenleving

De Vereniging van Universiteiten (VSNU) heeft meer dan dertig wetenschappers van de veertien universiteiten bij elkaar gebracht om samen te werken aan het beantwoorden van de dringende vragen die ontstaan door de opkomst van een digitale samenleving.

Hiervoor werken zij samen in het onderzoeksprogramma Digitale Samenleving. Dit programma richt zich op zeven maatschappelijke thema’s waar digitalisering een impact heeft: Citizenship & Democracy, Responsible Data Science, Health & Well-Being, Learning & Education, Work & Organisations, Digital Cities & Communities en Safety & Security.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-29T10:34:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.