UvA laat studenten kennismaken met legal tech

Wet en regelgeving

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en specialist in digitale juridische toepassingen Transform Data International uit Maastricht gaan legal tech ontwikkelen. Doel is om studenten tijdens de studie en gedurende de stageperiode kennis te laten maken met ict-technologie die het werk van de juridische dienstverlener raakt.

Het daadwerkelijk realiseren van een operationele toepassing bij derden staat hierbij voorop. Beide organisaties leveren diensten aan verzekeringsmaatschappijen, advocatenkantoren en juridische afdelingen. De technologie die wordt gebruikt is van Neota Logic. Neota Logic is een cloudtoepassing die in staat is expertise van juristen te automatiseren. Het Neota Logic platform biedt  functionaliteiten op het gebied van beslisbomen, prioriteitstelling, voorspellingen, contract/documentgeneratie en workflow.

Interactieve beslisbomen

"Voor rechtenstudenten is legal tech de toekomst "

Specifiek gaat Transform Data International samenwerken met de ArbeidsmarktResearch-tak van de UvA. Deze organisatie heeft ervaring met het op een methodologische wijze in kaart brengen van juridische kennis en beslissingen. Vervolgens wordt dit geautomatiseerd om een juridische digitale tool aan te kunnen bieden aan een grote heterogene doelgroep.

De online-dienst www.magontslag.nl (waarbij een inschatting wordt gegeven of er een redelijke grond voor ontslag bestaat) is hiervan een voorbeeld. De organisatie is thuis in het maken van expertsystemen (interactieve beslisbomen) en betrekt graag studenten bij deze en andere legal tech-ontwikkelingen.

Rachel Rietveld, hoofd research & development bij ArbeidsmarktResearch UvA, zegt blij te zijn dat studenten kennis kunnen maken met Neota Logic van de juridisch digitaal specialist uit Maastricht. Ze stelt dat rechtenstudenten te maken krijgen met een veranderende arbeidsmarkt en nieuwe manieren van werken en dat voor hen legal tech toekomstgerichte kennis is. ‘Door zelf bijvoorbeeld expertsystemen te maken, leren ze verschillende, waardevolle aspecten van de mogelijkheden en beperkingen van deze juridische technologie kennen en kunnen ze dergelijke toepassingen gebruiken in hun verdere loopbaan’, besluit Rietveld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-12T10:24:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.