NCOI koopt LOI; Global Knowledge lijft Hodac in

Overnames in trainingsland

Twee overname-aankondigingen in opleidingenland. De opvallendste is NCOI Groep, de grootste particuliere aanbieder van opleidingen en cursussen. Die neemt de Leidse Onderwijsinstelling (LOI) over, mits de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de koop goedkeurt. De andere overname, toegespitst op de ict-markt, is die van Hodac Training door Global Knowledge Nederland.

NCOI, opgericht in 1996, staat voor Nederlands Commercieel Opleidingsinstituut en is in ruim twintig jaar uitgegroeid tot de grootste particuliere onderwijsgroep van Nederland, onder meer door overnames.

De NCOI Groep (2.200 man) biedt opleidingen aan op allerlei niveaus: masters, hbo, mbo en mhbo, en cursussen en trainingen op allerlei terreinen. Daaronder vallen ook it-opleidingen, waaronder op het gebied van bedrijfskundige informatica, business intelligence en big data, functioneel beheer, netwerkbeheer en ict-beheer.

Het bedrijf uit Hilversum wil als nieuwste acquisitie de LOI overnemen. Dit in 1923 opgerichte opleidingsinstituut bestaat weliswaar langer dan NCOI, maar is kleiner. Het instituut richt zich vooral op particulieren, daar waar NCOI veel voor bedrijven werkt. De LOI biedt net als NCOI uiteenlopende ict-opleidingen, bijvoorbeeld voor het behalen van certificaten van Exin, Microsoft, Cisco en Windows. Opleidingen zijn te volgen als aparte cursussen en als onderdeel van volledige (deel)opleidingen op mbo-, associate degree- en hbo-niveau.

Hodac Training

In het ict-opleidingenveld neemt Global Knowledge uit Nieuwegein Hodac Training (voorheen Computrain Noord) over. Dit bedrijf uit Drachten bestaat uit Lerio en GK-Noord. Lerio specialiseert zich in eindgebruikerstrainingen en GK-Noord is sinds 2012 wederverkoper van Global Knowledge-trainingen.

Met de overname van Hodac Training breidt Global Knowledge zijn aanwezigheid in Noord-Nederland uit en versterkt het zijn eindgebruikers-portfolio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-14T11:22:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.