NCOI koopt LOI; Global Knowledge lijft Hodac in

Overnames in trainingsland

Twee overname-aankondigingen in opleidingenland. De opvallendste is NCOI Groep, de grootste particuliere aanbieder van opleidingen en cursussen. Die neemt de Leidse Onderwijsinstelling (LOI) over, mits de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de koop goedkeurt. De andere overname, toegespitst op de ict-markt, is die van Hodac Training door Global Knowledge Nederland.

NCOI, opgericht in 1996, staat voor Nederlands Commercieel Opleidingsinstituut en is in ruim twintig jaar uitgegroeid tot de grootste particuliere onderwijsgroep van Nederland, onder meer door overnames.

De NCOI Groep (2.200 man) biedt opleidingen aan op allerlei niveaus: masters, hbo, mbo en mhbo, en cursussen en trainingen op allerlei terreinen. Daaronder vallen ook it-opleidingen, waaronder op het gebied van bedrijfskundige informatica, business intelligence en big data, functioneel beheer, netwerkbeheer en ict-beheer.

Het bedrijf uit Hilversum wil als nieuwste acquisitie de LOI overnemen. Dit in 1923 opgerichte opleidingsinstituut bestaat weliswaar langer dan NCOI, maar is kleiner. Het instituut richt zich vooral op particulieren, daar waar NCOI veel voor bedrijven werkt. De LOI biedt net als NCOI uiteenlopende ict-opleidingen, bijvoorbeeld voor het behalen van certificaten van Exin, Microsoft, Cisco en Windows. Opleidingen zijn te volgen als aparte cursussen en als onderdeel van volledige (deel)opleidingen op mbo-, associate degree- en hbo-niveau.

Hodac Training

In het ict-opleidingenveld neemt Global Knowledge uit Nieuwegein Hodac Training (voorheen Computrain Noord) over. Dit bedrijf uit Drachten bestaat uit Lerio en GK-Noord. Lerio specialiseert zich in eindgebruikerstrainingen en GK-Noord is sinds 2012 wederverkoper van Global Knowledge-trainingen.

Met de overname van Hodac Training breidt Global Knowledge zijn aanwezigheid in Noord-Nederland uit en versterkt het zijn eindgebruikers-portfolio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-14T11:22:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.