Ict-onderzoeker Pablo Cesar wint 50.000 euro

Pablo Cesar.

De Nederlandse Prijs voor Ict-onderzoek 2020 gaat naar Pablo Cesar. Hij ontvangt de prijs voor zijn onderzoek naar het modelleren en besturen van complexe collecties media-objecten. Aan de prijs is een geldbedrag van 50.000 euro verbonden, dat vrij ingezet mag worden door de winnaar, ter versterking van zijn onderzoek.

Tijdens Ict-Open 2020, dat plaatsvindt op 17 en 18 maart 2020 in Groningen, neemt Cesar zijn prijs tijdens een feestelijke uitreiking in ontvangst. Cesar is groepsleider Distributive and Interactive Systems (DIS) bij het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) en associate professor aan de Technische Universiteit Delft (Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde & Informatica, afdeling Intelligent Systems).

Modeleren van interactie

Cesar doet onderzoek naar het modelleren en besturen van collecties complexe media-objecten, een samenstelling van realtime-media en sensorgegevens beschreven in tijd en ruimte. In zijn studie richt hij zich in het bijzonder op fundamentele problemen in de interactie tussen mensen en technologie, en hoe deze interactie is te modelleren. Cesar onderscheidt zich in zijn onderzoek doordat zijn experimenten niet in een laboratoriumsetting worden uitgevoerd, maar in een realistische context. Hij werkt onder meer samen met de BBC en maker van slimme kleding Borre Akkersdijk, die sensoren verwerkt in textiel om zo de fysieke en mentale gesteldheid van de dragers in kaart te brengen.

In onderstaande video licht Cesar zijn onderzoek toe.

CWI Distributed and Interactive Systems group

Juryrapport

Voor de Ict Prijs 2020 waren vier kandidaten voorgedragen. De overige drie kandidaten blijven anoniem. De jury, bestaande uit Emile Aarts (Tilburg School of Economics and Management), Kees Schouwhamer Immink (Universiteit Essen-Duisburg/Turing Machines B.V. Rotterdam) en Peter de With (Technische Universiteit Eindhoven) roemen Cesar om zijn indrukwekkende wetenschappelijke prestaties, en zijn vermogen om op een begrijpelijke manier te communiceren over zijn onderzoek. Hij bereikt en enthousiasmeert daarmee volgens de jury een brede doelgroep van niet-ingewijden.

Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek

De prestigieuze Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek wordt jaarlijks uitgereikt aan een wetenschappelijk onderzoeker die vernieuwend onderzoek heeft verricht of verantwoordelijk is voor een wetenschappelijke doorbraak in de ict. Toekenning van de prijs vindt plaats maximaal vijftien jaar na hun promotie (ten tijde van het besluit). De prijs wordt beschikbaar gesteld door het Ict-onderzoek platform Nederland (IPN) in samenwerking met NWO via de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-24T09:20:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.