'Werk samen met onderwijs om ict-tekort op te lossen'

Branchevereniging NLdigital geeft handboek uit

Het gebrek aan werknemers is de grootste rem op ontwikkelingen in de ict-markt. Door als ict-bedrijf samen te werken met het onderwijs, kan de organisatie zijn interne ict-tekort oplossen. Echter laat die samenwerking tussen het bedrijfsleven en onderwijs nog te wensen over. Daarom heeft branchevereniging NLdigital het handboek ‘Samen werkt!’ opgesteld, waarin het ict-organisaties tips en handvatten biedt die samenwerking met het onderwijs te stimuleren.

Volgens het handboek zijn er vier redenen voor het bedrijfsleven om samen te werken met het onderwijs. Ten eerste moet dit het personeelstekort van ict’ers bestrijden. Ten tweede biedt het toegang tot innovatie en onderzoek. Een derde reden is om maatschappelijke verantwoordelijkheid te tonen. Tot slot kan een organisatie via de samenwerking met het onderwijs zijn netwerk en de naamsbekendheid vergroten.

Om die samenwerking op te zetten, zijn in het rapport drie eenvoudige stappen opgesteld waar een organisatie direct mee aan de slag kan gaan. Naast de vier concrete redenen om een verbond te starten, bevat het handboek praktijkvoorbeelden en worden tips gegeven om de collaboratie (nog) succesvoller maken.

NLdigital

Het handboek ‘Samen werkt!’ is een product van de Human Capital Agenda (HCA) en ontwikkeld in samenwerking met NLdigital en Platform Talent voor Technologie. Ook Katapult, een netwerk van meer dan driehonderd samenwerkingsverbanden tussen onderwijs en bedrijfsleven, heeft een bijdrage geleverd aan de uitgave.

NLdigital werkt, onder andere via de HCA, aan het vergroten van het menselijk kapitaal in de digitale sector. Dit door het opleiden van jonge mensen en het bij- en omscholen van werknemers, bijvoorbeeld via de opleiding Software Development.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-11T11:35:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.