Haagse studenten winnen zorginnovatiewedstrijd

Het studententeam achter Active+, een digitale oplossing om mensen met dementie in een verzorgingshuis te motiveren om te bewegen, wint de Sogeti ProjectB Challenge. Tijdens deze wedstrijd worden it-studenten van diverse hogescholen uitgedaagd om een it-innovatie te ontwikkelen voor mensen met een beperking of een chronische ziekte. Deze oplossing moet de kwaliteit van hun leven verbeteren. De studenten van de Haagse Hogeschool winnen hiermee een beamer om te streamen.

Studenten van Hogeschool Utrecht, Hogeschool Rotterdam, Windesheim Zwolle en de Haagse Hogeschool vormden in januari in totaal tien teams voor de Sogeti ProjectB Challenge. Zij moesten binnen een half jaar een zorginnovatie bedenken om mensen met een beperking of chronische ziekte te ondersteunen. Oplossingen varieerden van een vr-game die mensen met claustrofobie helpt hun angst te beteugelen tot een ‘smart rollator’.

De jury heeft de tien innovaties beoordeeld op impact, potentie en originaliteit. Active+ komt als winnaar uit de bus, omdat de oplossing naast de cliënt en zorgverlener ook de familie betrekt en op deze manier drie betrokken partijen (stakeholders) samenbrengt.

De studenten van de Haagse Hogeschool beoogden met Active+ een oplossing te bedenken voor dementerende mensen die wonen in een verzorgingshuis. Active+ is een digitale brievenbus, waar cliënten brieven met foto's van zorgverleners en familieleden kunnen bekijken. Daarnaast is een mobiele app ontwikkeld waarmee zorgverleners de foto’s ook naar familieleden kunnen sturen, om de familie te kunnen blijven betrekken bij de cliënt.

De Sogeti ProjectB Challenge wordt al zes jaar gehouden. Het biedt deelnemende studenten praktijkervaring. Bovendien maken zij kans op een prijs, die wordt aangeboden door Sogeti. Dit jaar gaat het om een beamer die kan streamen vanaf een telefoon of tablet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-17T20:15:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.