Computacenter doneert laptops aan jeugdorganisaties

Succes

Computacenter heeft een vijftigtal HP-laptops gedoneerd aan de jeugdhulporganisatie Jeugdformaat en Kinderlaptops.nl. De afgelopen tijd bleek dat met name kinderen uit armlastige gezinnen thuis geen apparatuur hebben staan om fatsoenlijk onderwijs op afstand te volgen in deze coronacrisis. Diverse initiatieven, zoals nu die van Computacenter, willen aan deze kansenongelijkheid een einde maken.

Saskia du Bois van Kinderlaptops.nl is enthousiast over de schenking van Computacenter. Zij wijst er op dat naast het educatieve belang een laptop afleiding en verlichting biedt binnen het gezin. 'Bijvoorbeeld door samen video te kijken, of games te spelen. Dat geeft rust. We merken dat er behoefte is aan dit soort initiatieven. Met deze donatie kunnen we de wachtlijst flink inkorten.'

Ook Jolanda Slot van JIJ Bent, onderdeel van Jeugdformaat, is blij. 'Via initiatieven zoals deze wordt de drempel voor online onderwijs lager. Dat draagt bij aan onze doelstelling om toekomstkansen voor kwetsbare kinderen te vergroten. Met een laptop geven we jongeren iets dat bijdraagt aan hun zelfstandigheid en kansen in de maatschappij.'

Hulpacties

De it-dienstverlener is niet het eerste (it-)bedrijf dat belangeloos apparatuur schenkt aan scholen en hulporganisaties. Een groot initiatief is bijvoorbeeld #allemaaldigitaal, waarin het onderwijs, de ict-sector, de overheid en maatschappelijke organisaties samenwerken om laptops in te zamelen voor Nederlanders die digitaal niet mee kunnen doen (www.allemaal-digitaal.nl). De kosten voor de programmatuur worden vergoed door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Daarnaast regelen sommige gemeenten via spoedaanbestedingen zelf laptops voor scholieren uit armlastig gezinnen. Zo heeft de gemeente Amsterdam ruim zesduizend laptops, waaronder Chromebooks, uitgeleverd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-18T17:13:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.