Prowise levert 1.500 schermen aan Brussels onderwijs

interactief scherm digitaal leren

Het Nederlandse Prowise, specialist op het gebied van interactieve, digitale leeroplossingen, en zijn partner Media Service België mogen 1.500 touchscreens aan Brusselse scholen leveren. De raamovereenkomst van drie jaar gaat aankomende zomer in met de eerste leveringen, installaties en trainingssessies.

Het contract heeft een waarde van een kleine vijf miljoen euro. Naast de levering van de hardware verzorgen de twee partijen ook trainingssessies. Op technisch en didactisch niveau worden de eindgebruikers begeleid om het maximale uit de nieuwe digitale leermogelijkheden te halen. De hard- en software zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt om leren op afstand en (samen)werken mogelijk te maken.

De interactieve schermen worden wereldwijd in 26 landen door overheidsinstellingen, bedrijven en scholen gebruikt. Ze worden in Nederland in eigen beheer ontwikkeld en komen met voorgeïnstalleerde onderwijssoftware. Privacy en security en gebruiksgemak voor leerkracht en leerling zijn daarbij grote aandachtspunten, zegt Prowise. Met de meegeleverde software kan de klas aan de slag met bijvoorbeeld een interactieve rekenrace, een digitale mindmap maken, een educatieve quiz, spelenderwijs leren en het ‘streamen’ van gemaakte opdrachten op het touchscreen voor een gezamenlijke bespreking.

Prowise werd elf jaar geleden opgericht en heeft zijn hoofdkwartier in Budel. De laatste drie jaar boekte het bedrijf een gemiddelde omzetstijging van 151 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-06T11:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.