Visma focust op onderwijsmarkt met overname Advitrae

jongeren

De snelgroeiende Noorse softwaregroep Visma neemt een meerderheidsbelang in Advitrae, een specialist in roosters en planningen voor het onderwijs met vestigingen in Eindhoven en Arnhem. Met deze aankoop wil Visma vol inzetten op de Nederlandse onderwijsmarkt. Het overnamebedrag is niet gecommuniceerd.

Advitrae levert technologie voor het proces van formatie, plannen en roosteren in de onderwijswereld. Dit doet de onderneming voor het primaire- en voortgezet onderwijs, middelbaar- en hoger beroepsonderwijs en universiteiten. Advitrae zet, onder de huidige naam, de bedrijfsactiviteiten als zelfstandige organisatie voort. Er zijn geen managementwijzigingen met deze overname gemoeid.

Peter Verdaasdonk, directeur Advitrae, ziet een goede match tussen beide bedrijven. Volgens hem heeft Visma veel kennis van administratieve processen binnen het onderwijs. Met name bij de softwareontwikkeling, business proces modelling en operational research kan Visma goed helpen.

Verdaasdonk studeerde technische bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij deed promotieonderzoek op gebied van accounting informatie voor het nemen van besluiten op gebied van operations management. Hij richtte in 2003 Advitrae op. Inmiddels wordt met zijn onderwijslogistieke  software voor ruim één miljoen leerlingen, studenten en docenten de planningen en roosters gerealiseerd.

John Reynders, landendirecteur Visma Benelux, stelt dat dankzij de overname van Advitrae de groep nu een logistieke laag toevoegt aan het aanbod van cloudsoftware voor personeelszaken en financiën voor de onderwijsmarkt. 'We hebben als ambitie: het ontwikkelen van systemen voor de logistieke en administratieve organisatie van modern onderwijs.' 

Software-Vikingen

Het Noorse Visma is de laatste jaren uitgegroeid van een Scandinavische speler naar een grote Europese leverancier van bedrijfskritische software. In het tweede kwartaal werden acht nieuwe overnames gedaan. Nederland blijft het brandpunt van groei: eerder dit jaar werden Nmbrs, Onguard, Circle Software, Yuki en Cash overgenomen. 

Daarvoor kochten de software-Vikingen onder veel meer Idella en Raet. De totale omzet van Visma steeg in het tweede kwartaal met 26,6 procent tot 430,5 miljoen euro. Het ebitda-resultaat nam met meer dan veertig procent toe tot 118 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-13T11:59:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.