HvA biedt omscholingstraject tot SAP-consultant

De Hogeschool van Amsterdam start een opleiding waarbij kandidaten in vijf maanden worden omgeschoold tot SAP-consultant. Daarna treden de toekomstige it’ers voor zes maanden in dienst bij een werkgever die gebruikmaakt van SAP-software. Het opleidingstraject Make IT Work verleent zijn medewerking aan de nieuwe studie.

Make It Work startte in 2015 aan de Hogeschool van Amsterdam. Binnen het traject worden deelnemers zonder it-achtergrond in vijf maanden omgeschoold tot it’er. De keuze bestaat uit drie specialisaties: software engineering, business & data analytics, en securityspecialist. Daarna treden de kandidaten voor een halfjaar in dienst bij een werkgever, die voorafgaand aan het opleidingstraject is geselecteerd tijdens een werkgeversmarktdag. 

Nu biedt de Hogeschool van Amsterdam een nieuw omscholingstraject aan, waarbij deelnemers worden klaargestoomd voor de functie SAP Consultant. Dit is een variatie op het bestaande Business & Data Analysis-omscholingstraject, waarbij in de laatste maand wordt toegespitst op SAP-technologie. Zo’n twintig kandidaten hebben zich aangemeld voor het eerste parkour. Zij ondergaan eerst een assessment en selecteren tijdens de (online-)werkgeversmarkt hun toekomstige werkgever. In februari 2021 start de opleiding.

Make IT Work heeft in de afgelopen vijf jaar bijna zevenhonderd cursisten opgeleid. Er zijn ruim 150 werkgevers aangesloten om de kersverse it'ers in dienst te nemen. De omscholingstrajecten zijn sinds vorig jaar ook beschikbaar op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Hanzehogeschool Groningen en de Fontys Hogeschool in Eindhoven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-10T10:19:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.