Opleidingsfonds TechMeUp stimuleert it-omscholing

jongeren

Studenten die zich laten omscholen bij zes particuliere it-opleiders kunnen een studievoorschot tussen de 2.500 euro en 7.500 euro tegemoet zien. Daarin voorziet het opleidingsfonds TechMeUp. De toekomstige it’ers betalen het bedrag na het vinden van een baan rentevrij terug. In het fonds zit 375.000 euro, afkomstig van ngo’s, de overheid en het bedrijfsleven.

Omscholing is kostbaar. Naast opleidingskosten hebben omscholers vaak te maken met extra uitgaven, zoals kinderopvang- of reiskosten. Iets wat omscholing voor bepaalde groepen onbereikbaar maakt. Het TechMeUp-fonds wil deze financiële barrière doorbreken voor omscholers. Het biedt studenten die een studie volgen aan één van de zes geselecteerde particuliere opleiders een rentevrij studievoorschot van maximaal 7.500 euro. Dit betalen de toekomstige it’ers af na afronding van het opleidingstraject, wanneer ze in dienst zijn.

TechMeUp wil in het eerste jaar 150 it-talenten voorzien van een studievoorschot. Hiervoor is een half miljoen euro nodig. Momenteel beschikt het fonds over 375.000 euro aan financiering, afkomstig van ASML Foundation, Exact Foundation, Rabobank Amsterdam, StartupAmsterdam, CA-ICT, SIDN, Sofronie, Instituut Gak en Gemeente Amsterdam. Het opleidingsfonds streeft ernaar om in de komende twee jaar twee miljoen euro op te halen.

Momenteel zijn de particuliere it-opleiders Codam, Growth Tribe, Ironhack, TechGrounds, Techionista en Winc Academy aangesloten bij TechMeUp. Het fonds hoopt in de komende periode meer opleidingsinstellingen toe te voegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-12T10:57:00.000Z Suzanne Martens