Workshop bereidt bedrijven voor op quantumtijdperk

Quantumonderzoekscentrum QuSoft, de Hogeschool van Amsterdam (Hva) en drie banken hebben de workshop General Awareness Quantum Computing ontwikkeld. In drie uur tijd leren deelnemers hoe belangrijk het voor bedrijven is om quantumsoftware en nieuwe toepassingen te onderzoeken en te ontwikkelen. De aftrap vindt op 27 november plaats.

De workshop vindt elke laatste vrijdag van de maand plaats in het innovatiecentrum Quantum.Amsterdam. Dit is toegankelijk voor het grote publiek. Deelnemers hebben geen voorkennis van quantum computing nodig. In drie uur tijd krijgen deelnemers informatie over de algemene beginselen en toepassingen van quantum computing. Ook aan de orde komen de kansen en bedreigingen die kwantumtechnologie met zich meebrengt voor bedrijven en organisaties.

Met deze workshop willen de initiatiefnemers bedrijven voorbereiden op het quantumtijdperk. Daartoe willen zij de kennis en het bewustzijn op het gebied van deze fascinerende technologie vergroten en bijdragen aan het herkennen en valideren van toepassingen met veel impact.

‘Hoewel het nog jaren zal duren voor er bruikbare volwaardige quantumcomputers zijn, is het voor bedrijven zinvol om zich nu al op dit tijdperk voor te bereiden. Er zullen enkele jaren overheen gaan voor zij over voldoende personeel met de juiste kennis beschikken om met deze nieuwe technologie om te gaan’, aldus workshopleider Marten Teitsma.

General Awareness Quantum Computing is ontwikkeld door de Betaalvereniging Nederland, de Nederlandse Vereniging van Banken, drie Nederlandse banken (ABN Amro, ING en de Rabobank), het quantumonderzoekscentrum QuSoft en de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-18T10:01:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.