Kabinet trekt 15 miljoen euro uit voor thuisonderwijs

Het kabinet trekt nog eens vijftien miljoen euro uit om leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs van een tablet of laptop te voorzien zodat zij thuis onderwijs op afstand kunnen volgen. Met het geld kunnen zo’n zestigduizend leerlingen worden ondersteund. Vanaf begin januari worden de eerste apparaten beschikbaar gesteld.

Schoolbesturen kunnen vanaf dinsdag 22 december tot en met vrijdag 15 januari een aanvraag voor computerapparatuur indienen bij Sivon, de ict-coöperatie van schoolbesturen. Besturen die nog niet eerder een aanvraag hebben gedaan, kunnen dit dan alsnog doen. Uitgangspunt blijft wel dat eerst scholen en gemeenten zelf kijken hoe ze leerlingen kunnen ondersteunen en dat Sivon waar nodig bijspringt. Van schoolbesturen wordt een eigen bijdrage gevraagd van 25 procent.

Eerder al trok het kabinet al 9,3 miljoen euro uit voor apparatuur. Daarvan werden ruim vijftienduizend leerlingen geholpen. Van een deel van dat geld worden momenteel ook nog extra apparaten aangeschaft.

Acties

Sivon (Samen Inkopen Voor Onderwijs Nederland) startte, samen met ketenpartijen, zoals Kennisnet en NLDigital, aan het begin van de coronacrisis ook een initiatief om de vraag van scholen en het aanbod van bedrijven samen te brengen. Die alliantie heet #allemaaldigitaal (zie ook website: www.allemaal-digitaal.nl). Ook gemeenten als Amsterdam en Rotterdam en bedrijven als ABN Amro en Achmea regelden computers voor leerlingen uit armlastige gezinnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-21T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.