Groningen investeert in digitale vaardigheden

Groningen wil in 2025 de meest 'digitaal geletterde' stad en provincie van Nederland worden. Op alle niveaus moeten de digitale vaardigheden van de inwoners van Groningen omhoog. Voorkomen moet worden dat op dit gebied een tweedeling ontstaat.

Om die ambitie waar te maken wordt de Digitale Academie Noord-Nederland opgericht. De Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort, Rijksuniversiteit Groningen en Biblionet Groningen gaan daarin samenwerken.  

Het opleidingsaanbod op het gebied van digitale vaardigheden is momenteel erg gefragmenteerd. Voor verschillende doelgroepen is het lastig hier wegwijs uit te worden. Daarom worden bestaande opleidingen en het aanbod van bibliotheken in de regio samengebracht. De Digitale Academie wordt een online platform waar alle digitaliseringsopleidingen, die in Noord-Nederland worden aangeboden zichtbaar zijn. Daarnaast kunnen deze opleidingen laagdrempelig worden gevonden en gevolgd.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-16T14:57:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.