Codaisseur biedt gratis opleiding tot it-support

Zo’n vierhonderd personen kunnen zich via het opleidingsprogramma Work in Tech gratis scholen in tech support. De focus ligt hierbij op werklozen en vijftigplussers. Deelnemers ontvangen na afronding een Google-certificaat. It-opleider Codaisseur faciliteert de opleiding.

Het opleidingsprogramma Work in Tech is een initiatief van INCO Academy, een internationale speler die via lokale partners gratis online-trainingen aanbiedt. In Nederland verzorgt Codaisseur de opleiding tot Tech Support. De it-opleider werft deelnemers en begeleidt hen in hun zoektocht naar een baan. De opleiding wordt gehost op het Coursera-platform

Het opleidingsprogramma Work in Tech biedt dit jaar plek voor zo’n vierhonderd deelnemers. Codaisseur legt de nadruk op werklozen, werknemers in sectoren die het hardst getroffen zijn door de coronacrisis of beroepen die weg geautomatiseerd worden. Het heeft de ambitie om minimaal tweehonderd vijftigplussers aan te trekken. Deelnemers worden geselecteerd op basis van hun motivatie en de demografische gegevens.

Deelnemers doen tijdens het programma technische vaardigheden op die nodig zijn voor een carrière in it-support, zoals problemen oplossen en klantenzorg. Ook leren zij over netwerken, besturingssystemen, systeembeheer en security. Deelnemers ontvangen na afronding een Google IT Support Professional Certificate.

De eerste groep deelnemers start op 31 mei. Zij kunnen het programma, met een studielast van zo’n vijf tot tien uur per week, op hun eigen tempo doorlopen. Codaisseur verwacht dat deelnemers de opleiding na zo’n twee tot vijf maanden afronden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-10T10:39:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.