Edtech-bedrijf Studeersnel haalt 50 miljoen dollar op

Investering dollar groei

De Amsterdamse scale-up Studeersnel.nl (in het buitenland actief onder de naam Studocu) heeft in een zogeheten Series B-financieringsronde vijftig miljoen dollar opgehaald bij Partech. Dit is een investeringsmaatschappij met kantoren in San Francisco en Parijs. Studeersnel levert een educatieve tech (edtech)-oplossing in de vorm van een platform waar studenten kennis kunnen uitwisselen.

Met het opgehaalde kapitaal wil Studeersnel internationaal verder uitbreiden. Het bedrijf claimt een bereik te hebben van vijftien miljoen studenten verdeeld over tweeduizend universiteiten en hogescholen in ruim zestig landen. Ultieme doel is om wereldwijd alle naar schatting tweehonderd miljoen studenten in het hoger onderwijs te bedienen.

De online-contentbibliotheek van Studeersnel is gebouwd vanuit de studentenkamers van de vier oprichters in Delft. Tijdens hun studententijd bedachten zij in 2013 dat het verzamelen van het nuttige studiemateriaal van medestudenten efficiënter kon, namelijk via een online-platform. In zo'n omgeving, Studeersnel gedoopt, kunnen studenten onderling hun studiemateriaal, zoals college-aantekeningen, samenvattingen en oefenmateriaal, delen om kennis uit te wisselen om zo efficiënt mogelijk te studeren.

De oprichters wisten eerder investeerders te interesseren en konden daarmee uitbreiden naar Australië, Canada, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Omdat daarvoor een internationale naam nodig is, is in het buitenland voor Studocu gekozen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-10T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.