SIG neemt it-examinator Exin over

Keurmerk

Kwaliteitsonderzoeker Software Improvement Group (SIG) heeft Exin overgenomen, het examen- en certificeringsinstituut voor it-professionals uit Utrecht. Volgens beide partijen ontstaat er daardoor één partij waar organisaties wereldwijd terecht kunnen voor een beoordeling en certificering van mensen, processen en technologie op het vlak van it-ontwikkeling.

Exin, in 1984 opgericht, is in de it-wereld een bekend examen- en certificeringsinstituut. Het bedrijf, oorspronkelijk een stichting, claimt vandaag de dag wereldwijd zo'n duizend geaccrediteerde partners in ruim 165 landen te hebben. Die nemen allerhande it-examens af. Het brede spectrum aan it-specialismes bestrijkt onder andere service management (waaronder VeriSM, Siam, ITSM), agile (Agile Scrum, DevOps, Lean IT), beveiliging (information security management, privacy & databescherming, cybersecurity) en datacenterbeheer.

SIG is vooral bekend als beoordelaar en certificeerder van softwarecode en ontwikkelingsprocessen. De groep is in 2000 opgericht als spin-off van Centrum Wiskunde & Informatica (CWI). SIG biedt een softwareanalyse-laboratorium om de kwaliteit van software inzichtelijk te maken. Het brengt softwarerisico’s van gebruikers in kaart en controleert de output van nieuw ontwikkelde software.

Met Exin erbij kan het bedrijf de markt een breed portfolio aanbieden van ict-toetsen rond software en vaardigheden. De kwaliteitsbeoordelaar houdt zijn hoofdkwartier in Amsterdam, met kantoren in New York, Kopenhagen, Antwerpen en Frankfurt. Opvallend is dat SIG al in 2017 is overgenomen door een aantal investeerders: Auxilium Capital en de private investeerders Robert Pijselman en Luc Brandts (tegenwoordig algemeen directeur). Pas vier jaar later volgt nu de eerste overname.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-01T23:55:00.000Z Rik Sanders