EZK-geld naar extra ict-omscholing

Prinsjesdag 2021

Het kabinet stelt veertig miljoen euro extra ter beschikking voor de subsidieregeling Omscholing naar kansrijke beroepen in de ict en techniek. Hiermee kunnen nog eens 10.000 arbeidskrachten worden omgeschoold naar een kansrijk beroep. Dit bedrag komt boven op de 37,5 miljoen die dit jaar al voor deze regeling is uitgetrokken.

Doel is burgers om te scholen naar beroepen in tekortsectoren. In totaal kunnen volgend jaar ongeveer 19.500 personen naar een ict- of technische baan worden omgeschoold. 

Dit blijkt uit de nieuwe begroting van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). In 2021 kunnen 9.200 trajecten met een gemiddeld subsidiebedrag van 3.750 euro per stuk worden gesubsidieerd. Dit is de helft van de verwachte gemiddelde kosten van een omscholingstraject van 7.500 euro per individu.

De werkgever draagt zelf zorg voor de overige vijftig procent, door te putten uit eigen middelen, sectorale opleidings- en ontwikkelingsfondsen of andere samenwerkingsverbanden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-22T10:05:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.