Winc Academy schoolt met nieuw geld meer it'ers om

Van links naar rechts, de Winc Academy-oprichters Carla Snepvangers, Joran van Aart en Marijn Pijnenborg

Winc Academy haalt drie miljoen dollar op voor een verdere expansie. Het Amsterdamse online-onderwijsplatform kan met dit groeigeld voldoen aan de grote vraag naar bij- en omscholing van technisch personeel. In het afgelopen jaar verachtvoudigde het aantal actieve studenten al. Covid-19 zorgde voor een versnelling.

De financiering stelt Winc Academy in staat om grote aantallen volwassenen voor te bereiden op een baan als programmeur, data-analist, of een andere tech-carrière. Het edtech-platform heeft grote ambities. Het ziet mogelijkheden om binnen een paar jaar twintigduizend it’ers op te leiden. Winc Academy ontving subsidie van de overheid om belangstellenden met een bestaande baan te helpen aan nieuw werk. De regeling is bedoeld om het personeelstekort in tech te bestrijden.

Doordat de opleidingen volledig online zijn en op eigen tempo zijn te volgen, zijn ze volgens Winc goed te combineren met werk en privéleven. Ook is persoonlijke begeleiding mogelijk. Een actieve community zorgt voor extra betrokkenheid en motivatie.

Gemiddelde leeftijd

Beoordeel uw opleider!

Doe nu snel mee met het ict-opleidersonderzoek van Computable!

Het platform dat in drie jaar werd gebouwd, is goed schaalbaar. Het brengt experts uit de ict, mentoren en studenten samen.

De gemiddelde leeftijd van de studenten is 35 jaar. De opleidingen variëren van enkele weken tot zes maanden, met een gemiddeld collegegeld van 2.500 euro. Hoewel de opleidingen op hbo-niveau zijn, is een vooropleiding niet vereist. Winc Academy heeft op dit moment 35 mensen in dienst. Achter Winc zitten Marijn Pijnenborg (oprichter van Funda en Auto.nl), Carla Snepvangers (Endemol, Sail Amsterdam) en Joran van Aart (Studyportals). 

De tweede financieringsronde wordt geleid door Rubio Impact Ventures en Dutch Founders Fund. Investeerder van het eerste uur, Heleen Dura-Van Oord, doet ook weer mee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-13T10:41:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.