Europa's 'grootste e-learningplatform' opgericht

Utrechtse E-Wise en Deense Blueprint Learning samen verder als Reducate

Het Utrechtse e-learningbedrijf E-Wise slaat de handen ineen met het Deense Blueprint Learning. Beide bedrijven gaan verder onder de naam Reducate en claimen daarmee het grootste Europese platform te zijn dat zich toelegt op online-nascholing voor professionals. Reducate richt zich op de medische-, financiële-, juridische- en onderwijssector.

De Europese markt voor online-nascholing voor professionals groeit in rap tempo. Inmiddels vertegenwoordigt deze markt een jaarlijkse waarde van meer dan vijf miljard euro. ‘Ik schat het gaat oplopen tot twintig miljard in 2030’, voorspelt Hans van Veggel, oprichter van E-Wise. De markt is nu nog versnipperd. De nieuwe combinatie verwacht dit jaar een omzet van zeventien miljoen euro.

Reducate telt honderdduizend dagelijkse gebruikers op abonnementsbasis. De ambitie is om het aantal gebruikers door internationale expansie snel verder op te laten lopen naar een half miljoen. Van Veggel: ‘Het stopt niet bij deze samenwerking. We zijn van plan om in de komende maanden en jaren in heel Europa meer grote platforms voor e-learning aan te laten sluiten.’

De strategie is niet primair om bedrijven te kopen, maar samen op te gaan in een groter geheel en ze daarin samen te laten werken. Plan is om via het platform kennis en kapitaal aan te reiken om op te schalen. Ondernemers die toetreden, blijven de dagelijkse leiding in handen houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-15T10:29:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.