Edtech-bedrijf Lepaya lijft Krauthammer in

Onderhandelingen gesprekken deal overname

Scale-up Lepaya (edtech) neemt het Zwitserse trainingsbedrijf Krauthammer met ruim honderd medewerkers over. De snelgroeiende Amsterdamse online-trainer hoopt hiermee beter toegang te krijgen tot de meer traditioneel denkende klantenkring van Krauthammer.

Krauthammer heeft een sterke positie op de eigen thuismarkt en de Franse markt voor management- en verkooptrainingen. De Zwitsers verzorgen bedrijfstrainingen in meer dan twintig talen. Het bedrijf was de dip van Covid-19 niet goed te boven gekomen.

Lepaya deed al een serie overnames, maar deze acquisitie is veruit de grootste. Eind vorig jaar lijfde het educatietech-bedrijf het Britse Speak First in. Met VCoach in heeft Lepaya een Duitse specialist in ai-gedreven coaching in huis. Ook behoort de eveneens Amsterdamse trainings- en dataspecialist Smartenup tot de bedrijvengroep.

Doel van deze overnames is het leerplatform van Lepaya een grotere schaal te geven. Lepaya zet innovatieve technologie in zoals virtual reality (vr) en coaching op basis van artificiële intelligentie (ai).  Directeur/mede-oprichter René Janssen voorziet een verdere consolidatie op gebied van opleiding en ontwikkeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Onderwijs

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-19T10:26:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.