Webbedrijf Q4group koopt zich in bij Drecomm

Euro

Internetbureau Q4group heeft een belang genomen in branchegenoot Drecomm uit Rotterdam. Beide bedrijven maken gebruik van opensource-technologie. Q4group wordt financieel ondersteund door de participatiemaatschappij Tiin Capital. Het bedrijf heeft de ambitie om via overnames in 2015 in omvang te zijn vervijfvoudigd.

Hoe groot het belang is dat Q4group afgelopen maand in Drecomm heeft genomen is niet duidelijk. Wel gaat het om een meerderheidsbelang. Drecomm wordt een werkmaatschappij van de dochteronderneming Q4 Open Source. Financieel adviesbureau Mazars Berenschot Corporate Finance heeft de aandeelhouders van Drecomm begeleid en geadviseerd bij deze transactie.

Drecomm is een internetbureau dat zich toelegt op het ontwikkelen en realiseren van bedrijfskritische weboplossingen. Het bedrijf gebruikt voor zijn maatwerkoplossingen open source technologie van onder andere Typo3 en Magento. Bij Drecomm, dat vestigingen heeft in Rotterdam, Groningen en Amersfoort, werken ruim 35 mensen.

Yellow Internet Services

Q4 Open Source is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van websites, webshops en applicaties voor mobiele toepassingen en internet op basis van open source technologieën zoals Joomla, Drupal, Wordpress, Typo3, Magento, OSCommerce en Symfony.

Q4group nam vorig jaar al Yellow Internet Services over, de holding waaronder Wizbizz viel, een bouwer van webwinkeloplossingen voor het midden- en kleinbedrijf. Ook lijfde het in 2010 FullFact in, een leverancier van software voor productiviteitsverbeteringen, en Smartvoip. Q4 wil in de periode tot 2015 in omvang vervijfvoudigen en vooral groeien in cloud computing, software as a service (SaaS) via internet en hostingoplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-05T14:58:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.