Siemens Business sleept miljoenencontract binnen

Het Amerikaanse Talecris Biotherapeutics heeft zijn ict-beheer volledig uitbesteed aan Siemens Business Services (SBS). Het gaat om een overeenkomst die meerdere jaren duurt en een waarde heeft van 54 miljoen euro.

Siemens exploiteert onder het contract bij alle vestigingen van Talecis de servers, netwerken en pc’s. Daarnaast zorgt SBS voor een helpdesk waar gebruikers met hun problemen terecht kunnen. De it-dienstverlener laat weten blij te zijn met de opdracht, omdat hij daarmee de mogelijkheid krijgt om zijn activiteiten in de zorgsector uit te breiden.

Talecris ontwikkelt behandelingsmethoden voor mensen met levensbedreigende ziekten. Daarbij richt het zich op verschillende therapeutische gebieden zoals immunologie en hemostase (bloedstolling). Het accent wordt vooral gelegd op wetenschappelijk onderzoek en technologische innovaties.

Een Duitse bron meldt vandaag dat Siemens dichtbij een overeenkomst is om zijn Business Services-divisie te verkopen. Het bedrijf weigerde commentaar op de geruchten, maar het is niet voor het eerst dat speculaties over de verkoop van de afdeling in de media opduiken. Als potentiële kopers worden Atos Origin en Computer Sciences Corp genoemd. Het miljoenencontract zou de gesprekken kunnen versnellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-16T11:06:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.