Universiteit Nyenrode start leerstoel Outsourcing

De Business Universiteit Nyenrode start in het nieuwe collegejaar met de leerstoel Outsourcing. Docent wordt Andrzej Hajdasinski, business development manager bij Capgemini.

De universiteit stelt deze leerstoel in als reactie op de vergaande transformatieprocessen in verschillende branches. Proposities van bedrijven worden meer rondom de klantvraag dan rond producten of diensten geformuleerd. Er doen zich verschuivingen voor in wat bedrijven tot hun kerntaken rekenen. Het gevolg is dat meer activiteiten uitbesteeds worden, niet alleen om efficiëncy-redenen, maar ook om beter te kunnen innoveren en aan de klantvraag te kunnen voldoen. Gevolg daar weer van is dat organisaties een heel dynamisch netwerk moeten beheren van bedrijven waaraan werk is uitbesteed. Dat is iets dat veel organisaties zich nog eigen moeten maken.
 
“In de leerstoel die ik zal gaan bekleden, neemt Transformationele Outsourcing een belangrijke plaats in”, zegt Hajdasinski. “De invloed van outsourcing op de toekomstige organisatie van een bedrijf staat daarbij centraal, alsmede de beste manier om dat aan te pakken. De kern is het lange termijn denken over welke processen of onderdelen je wel of juist niet wilt uitbesteden. Dat vergt grondige voorbereiding van de organisatie van uitbestedingstrajecten en dat ga ik de studenten bijbrengen.”
 
Hajdasinski is wiskundige van Poolse afkomst. Eerder was hij al hoogleraar aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Vervolgens deed hij praktijkervaring op in de it-sector door verschillende functies bij Logica, Pink Roccade en Capgemini.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-11T10:59:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.