ING koopt werkplekbeheer goedkoop in

Bankverzekeraar ING heeft de voorwaarden van zijn uitbestedingscontract voor het werkplekbeheer flink verscherpt. In een persbericht meldt het concern dat Accenture, Atos Origin, GetronicsPinkroccade en KPN het werkplekbeheer zeven jaar gaan uitvoeren voor 750 miljoen euro. Van de zomer was er nog sprake van achthonder miljoen euro voor vijf jaar.

Bij de transactie zijn ook minder medewerkers betrokken. Deze zomer meldde het concern nog dat er bij deze uitbesteding nog in Nederland 490 arbeidsplaatsen zouden verhuizen naar de nieuwe werkgevers. In België zou het gaan om zestig werknemers. Bij de definitieve ondertekening gaan nu in totaal 430 werknemers over naar de nieuwe uitvoerders. Deze ING'-ers waren verantwoordelijk voor het beheer van in totaal 53 duizend werkplekken.

Accenture krijgt de coördinatie van de uitbestedingsopdracht in handen. Volgens Edwin Vander Ouderaa van Accenture is het nieuw dat een bedrijf voor het uitbesteden van één dienst met meerdere uitbestedingspartners in zee gaat. Accenture gaat het regelwerk verzorgen dat deze opzet met zich mee brengt. Het bedrijf krijgt wel het minste geld voor deze sleutelrol: 52 miljoen euro. Atos Origin en GetronicsPinkroccade nemen het leeuwendeel van de uitbestedingsopdracht voor hun rekening. Atos Origin krijgt voor het ontwerp van het werkplekbeheer en het bijkomende systeembeheer 216 miljoen euro. GetronicsPinkroccade vult de helpdeskfunctie in en het onderhoudswerk op locatie. Hiermee is 213 miljoen euro gemoeid. KPN verzorgt de komende jaren de telecomvoorzieningen van de bank. Het krijgt hiervoor 269 miljoen euro.

In totaal 430 werknemers gaan over naar de nieuwe uitvoerders, waarvan het overgrote deel (395) in Nederland en 35 in België. Accenture krijgt er een handvol medewerkers bij. Atos Origin neemt 238 ING-automatiseerders over (waarvan 26 in België). GetronicsPinkroccade krijgt er 130 ING'ers bij (5 in België) en KPN zestig werknemers, waarvan vier bij onze zuiderburen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-14T10:06:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.