Provincie Noord-Holland besteedt it en telecom uit

De provincie Noord-Holland besteedt haar it- en telecom-beheer uit aan Siemens. De overeenkomst heeft een waarde van 8 miljoen euro en heeft een looptijd van vijf jaar.

De overeenkomst bestaat uit twee delen. Siemens neemt het it-beheer voor de provincie op zich, zoals het beheer van de infrastructuur en het beheer van de circa 1700 werkplekken. Dat zijn werkplekken op het Haarlemse provinciehuis en op verschillende plekken in de provincie. Ook neemt Siemens het gehele operationele beheer van de telecommunicatie op zich.

Verder neemt Siemens de 20 ict-medewerkers van de provincie over. "In eerste instantie blijven deze medewerkers wel voor de provincie werken, maar op langere termijn kunnen ze ook ergens anders terecht komen door bijvoorbeeld promotie", aldus een woordvoerder van provincie. Eén van de redenen van de provincie om voor Siemens te kiezen was dat het bedrijf de mensen zou overnemen en niet ver van hun huidige werkplek worden geplaatst. Andere redenen zijn, volgens het persbericht, de professionele en procesgerichte aanpak en ruime ervaring van Siemens.

De provincie Noord-Holland wil zich concentreren op haar kerntaken. "Met de outsourcing van de it en telecomactiviteiten zetten wij een belangrijke stap in ons streven ons meer te kunnen richten op onze bestuurlijke en beleidsmatige kernactiviteiten", aldus gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Patrick Poelmann. De provincie verwacht door de it en telecom buiten de deur te zetten de flexibliteit te verhogen en de kosten te verlagen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn de werknemers overwegend enthousiast over de verandering van de situatie. "Het is positief voor hen dat ze nu werken bij een bedrijf dat ict als core business heeft. Dat biedt hen mogelijkheden".

Reactie van Siemens:
Siemens laat in een reactie weten dat de werknemers medio dit jaar over zullen stappen. Deze mensen blijven voorlopig in Haarlem werken. Het bedrijf hoopt dat er meer provincies en grote gemeenten hun it beheer zullen uitbesteden aan Siemens, omdat het een focusgebied binnen de organisatie is. In Nederland is dit het eerste project voor Siemens, maar internationaal is vaker de overheidsit aan Siemens uitbesteed. Bij deze overeenkomst gaat het om 3 hoofdlokaties en 100 andere lokaties. Dat zijn verschillende lokaties, ook bruggen en sluizen. "En dat maakt het complexer en uitdagender, maar ook daarvan hebben we in het verleden laten zien dat we dit kunnen", aldus een woordvoerder van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-03-07T11:28:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.